M: Mycket saker på en gång!

Det har varit så sjukt mycket saker för mig på sistone och bloggen har fått lida.  Men jag slänger upp ett inlägg sent ikväll förhoppningsvis efter jag varit på  bio!


Puss så länge!!

F: KOH KOOD

oj oj oj! vi ar antligen framma pa Koh Kood efter mycket omplanering och krangel.

Igar vid nio tiden pa morgonen tog vi privattaxi ifran Bangkok ihopp om att fa vara framme tre timmar senare. dock blev inte gardagen alls som planerad. Vi sa at chaufforen att vi ville till piren dar vi kunde ta oss vidare till Koh Kood med bat (men thailandare forstar inte nar vi sager koh kood, vet inte om det ar for varat uttal eller for att de har nagot annat namnt pa on) men han forstod inte, sa istallet namnde vi koh chang och det klingade battre i ornen pa honom. Sa han korde oss till en pir dar man kunde ta baten till just koh chang. Dar fanns det en kille pa plats som slade biljetter till baten och vi forklarade for honom att vi ville till Koh Kood. Da berattade han att vi va pa fel stalle, och namnde ngt om kl 13 i samma mening. Vilket vi inte forstod ngt av. Sa istallet tackade vi for hjalpen och hoppade in i bilden igen.

Efter ngra mil kom vi fram till ratt plats, nu hade klockan passerad 12 for lange sen och narmade sig halv 2 istallet, och vad tror ni hander nu? jo den sista bater for dagen gick kl 13. Sa med en halvtimma missade vi baten och kunde inte ta oss till Koh Kood samma dag. Istallet bad vi chaufforen kora oss tillbaka till den andra piren och dar ifran kopte vi biljetter over till Koh Chang. Trotta och hungriga satt vi oss pa baten och borjade diskutera hur vi skulle gora. Och vi bestamde oss for att ta taxin langst ner pa on, till Bang Bao och eventuellt ta oss dar ifran till Koh Kood. men nar vi kom fram till Bang bao valde vi istallet att sova dar en natt och ta baten pa morgonen istallet. Det blev ett rum ute vid piren - och vi tre delade pa en dubbelsang. Val inne i rummet, slangde vi av oss ryggsackarna for att ge oss ut for att leta efter ngt att ata. vi hade inte atit sen frukosten i bangkok vid halv 8 pa morgonen. Sa vi va skapligt trotta, hungriga och pa daligt humor.

imorse vaknade vi i hopp om en solig dag. Dock visade sig vadret vara rena motsatsen. Under frukosten oppnade sig himlen och regnet oste ner. Vi trodde det skulle ga over inom ett par minuter, vilket visade sig vara helt fel ocksa. Nar vi skulle pa speedbaten iformiddags vid 10.30 sa halkade jag sjalvklart till och en thailandare drog tag i min arm och fick mig pa fotter igen. Puuuh! Batturen till Koh Kood tog 1 och en halv timme, och storre delen av tiden ostre regnet ner. Alla blev dygnsura och sag ut som drankta katter. Och inte slutade regnet att falla nar vi skulle hoppa av baten heller. vi trodde inte vi kunde bli sa mycket blotare an vad vi regan va, men tydligen gick det och det fick vi kanna pa. Personalen pa resorten och springandes och motte oss med stora parasol och paraplyer for att vi inte skulle bli mer blota. haha, allt kandes i de tillfallet valdigt hopplost och jag var nara pa att ge upp.  Regnet slutade lagom tills vi stod under tak. forhoppningarna om sol blev annu storre. varan onskan gick antligen i uppfyllelse och eftermiddagen spenderade vi i solen, pa underbara Koh Kood.

Hoppas allt ar bra hemma i snoiga Svergie. Har gar det ingen nod pa oss, vi ater och dricker gott och njuter av turkost vatten och vita strander. Uppdateringarna kommer sa fort jag har mojlighet. bilder kommer mer nasta inlagg. Sorry! PUSS

MELINDA! SKIRVER MAIL TILL DIG IMORGON, HINNER INTE IDAG. SAKNAR OCH ALSKAR DIG VANNEN. !!

F: i bangkok

Halla! :)

Lika bra att namna det direkt: ÅÄÖ finns inte har nere som ni vet, och jag orkar inte sitta och klistra in det i varje ord det behovs - men jag tror ni klarar er.

JA! Da va vi antligen framme i underbara Bangkok. Landade vid halv 4 i eftermiddags (lokaltid) efter en lang flygresa. Ni som kanner mig vet ju att jag inte har nagra problem med att somna nar jag flyger, sa sjalvklart sov jag stora delar under resan men Mamma och Becca hade det lite svarare sa de ar lite segare an jag.
Becca lyckades aven drabbas av en eller flera febertoppar nar vi precis hade starat flyger mot bangkok. Jag sov, sa jag missade det - men mamma intygade om att svetten rann pa becca och om hon hade stallt sig upp i den stunden hade hon svimmat. Lyckligtvis mar hon mycket battre nu.

I samma sekund som vi klev ut ifran flygplatsen slog varmen emot oss. Jag hade glomt kanslan av att svettas, men jag pamindes ganska snart, och borjade flakta med handen for att fa lite vind for ansiktet. Jag klarar absolut inte! Jag alskar det har, men det blev bara lite for intensivt direkt. Men man vanjer sig mer och mer.

Nar vi bokade taxi till hotellet passade vi aven pa att boka en privat taxi som ska ta oss tre imorgon till Trat. Resan ar beraknad till tre timmar. Det ar stor skillnad om man jamfor med bussresorna som vi de andra gangerna har tagit da man fick rakna med 6-7 timmar. Sjalvklart blev priset dock dyrare men det ar det helt klart vart! 4700 bath for tre personer (dela det med 4,5 sa far ni priset i svenska kronor)

Nu under kvallen tog vi taxi bort till Patpong nightmarket. For en taxiresa pa 5 km fick vi betala 73 bath. Haha, alltsa forstar ni hur tokigt billigt det ar. Det ar sa billigt att man sjalv blir snal. Jag har aven lyckats blivit bajsad pa av en fagel. Mamma sager att det betyder lycka, sa jag far val hoppas pa det. Den sket mig i alla fall mitt pa axeln och jag kan inte undga att tacka for att det inte blev som i min kara mosters fall nar hon va liten (En fagel sket henne pa handen i samma sekund som hon skulle klia i sig under nasan. Ja, ni kan val sjalva lista ut hur det slutade.)

Mamma och Becca har kopt sig ett par tofflor var men jag har hallt mig. Det blev en flaska vatten for 7 bath. Hurra for mig, shoppingtokia Fredde!

Imorgonbitti kl 9 aker vi taxi harifran Bangkok till Trat. Dar vi sen tar bater till Koh Kood. Dock vet jag inte hur det ar med internet pa den on, men jag antar att det inte finns med tanke pa att det heller finns nagon 7-eleven butik.

Och i och med detta, ar det dags for mig att avrund har for denna gang. Tankte lamna over datorn till mamma nu. Nasta uppdatering blir nar jag har tillgang till internet, om sisodar 3-4 dagar nar vi nog befinner oss pa Koh Chang. Det blir inga bilder att bjuda pa idag, men den som vantar pa nagot gott.. :)

Puss och kram!!



MELINDA! JAG SAKNAR DIG!!! ONSKAR ATT DU VORE HAR!!!!! KARLEK!!!


f: go go go!

Jahopp, då var det snart dags att åka då. Väskan står brevid dörren och nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska närma sig ett. Resfebern är borta och nu är det bara istället en stor längtan. Till värmen, god mat, shopping - Ja, paradiset helt enkelt! Det känns genast bättre att åka här ifrån när snön faller utanför fönstret ;)

Jag uppdaterar så fort jag får tillgång till en dator, vilket jag inte tror förens jag landar i bangkok imorgon eftermiddag, lokal tid. (Vilket innebär förmiddag för er!)

Kommer självklart ha kontakt med min älskling melinda under mellanlandningar osv. Så kanske hon uppdaterar er om något undertiden jag inte själv har möjlighet. HEJDÅ ÄLSKLINGAR!

Just nu:
















Melinda, älskar dig vännen! Gör ingenting som jag inte skulle ha gjort. Tre veckor kommer gå snabbt, snart är vi sida vid sida igen! :) Tänk på vad jag hälsade ifrån min mamma igår till dig i bilden! PUSS


f: tomorrow

Hej bloggen!

Sorry för ingen uppdatering idag, men har haft för mycket att fixa med hela dagen inför resan. Nu sitter jag här på vardagsrumsgolvet, men min proppfulla väska brevid mig. Äntligen klarpackad! puh! Nu ska jag snart hoppa ner i ett varmt bad innan det är dags att sova. Tänkte försöka hålla mig vaken ganska länge idag så jag ganska trött imorgon på flygresan. Nu kan jag inget annat än att längta ner till värmen.

Vi hörs imorgon innan jag sticker iväg, sen blir det ingen uppdatering förens jag är i värmen. Men jag tror ni klarar er. ;)  puss och godnatt!

Från oss alla, till er alla: HEJ!

Hej älsklingar! Första gången vi faktiskt bloggar tillsammans konstigt nog. Nu ligger vi i sängen hemma hos mig (fredrica) och myser. Har precis tittat klart på melodifestivalen och vad ska man säga? Erik Saade, en favorit men Playtones -Suck!

Melinda har hjälp mig att titta igenom min packning inför Thailand och varit smakråd. Mycket bra! Hon har även hunnit gå igenom och granska min garderob sötnosen!

Vi hörs!


















































M: Shopping

Just det! Härromdagen tog jag och Madde en sväng på stan och fick med oss super fina ringar hem. Här är min stora fina ring!



M:Myskväll!

Ikväll ska jag äta middag hos Familjen Brandtberg, hur mysigt som helst! De  åker ju iväg till Thailand på måndag. Ush för mig, toppen för dem. Åh jag kommer sakna Fredde hur mycket som helst. Vet inte vad jag ska göra utan henne de tre veckor som hon är borta. Känner mig redan tom.

Fredde och jag kanske bloggar ikväll hemmifrån henne ! Håll utkik!


Kram på er !



Två små tjejer på 15 och 14 år.  Varit bästa vänner många år nu! Jag älskar dig!


M: Sol, värme, vår!

Jag läängtar så till våren, när man kan gå med skinnjacka och converse. Det är min favorit tid! Jag tänkte ta hit våren lite innan den är här, i alla fall på naglarna. Hallonrosa är så fint till våren. Nu måste jag springa iväg till jobbet!


M: Rapunzel, Rapunzel släpp ner ditt långa hår!

Det var det här som vi sysslade med hela dagen igår. Ewe och jag satte i extensions på varandra och allt som allt tog det 6h innan allt var helt klart. Det känns sjukt ovant med hår ända ner till rumpan och det är mest ivägen och trasslar sig men det är coolt!

Ingen bra bild men här ser ni lite av (det ofixade) håret i alla fall!



f: a picture is worth a thousand words

Tänkte visa er lite mer gamla bilder på mig ifrån 2004-2005. När jag tittar på bilderna jag kan inte låta bli att sakna dessa år. Fyfan vad kul vi hade!  Vi va riktiga fjortisar som tyckte att världen kretsade runt oss. Jag kommer alltid minnas detta. Minnen lever förevigt.

 

Vi tre som är på bilderna, va världens bästaväner som satt ihop. Jag, Ida och Jenny - vi gjorde allt tillsammans och träffades hela tiden. Det är mer än 6 år sedan, men jag minns det så väl. Vi gjorde mycket bus och vi stod timmar framför spegeln och beundrade oss själva. Vi hade så jäkla kul hela tiden, jag hade kul! Men tiderna förändras och man växer upp, och växer ifrån varanda.


f: pictures of you, pictures of me.

Det mesta i mitt rum är just nu inplastad. Bara datorn som inte har täckts än. På måndag är det dags att renovera våra badrum här hos pappa och man måste flytta ut i baracker under tiden. Som tur är, kommer jag befinna mig på resandefot mot varmare breddgrader, så jag slipper allt. Skönt! Och ganska lagom tills jag kommer hem ska badrummen vara klara. Tajming or what?

Väntar på att maten ska bli klar och därefter blir det att åka hem till mamma och se över mitt packande. LATER!


igår träffade jag en gammal vän till mig. Vi gick igenom hela hennes dator som va fylld med gamla bilder på oss när vi va riktiga fjortisungar. haha, så himla roligt att se!

M: Ivrig!

Åh idag är dagen, ska göra något som jag alltid velat göra. Låter som värsta grejjen här nu, riktigt så stort är det inte men jag visar er ikväll!

Tjingtjing

 


M: Water for elephants

Jag älskar ju allt som har med twilight att göra, men jag har även super koll på vad skådespelarna gör förutom twilight också och den 15 april har Robs nya film Water For Elephants premiär. Behöver jag ens säga att jag ska se den? Det är väl rätt underförstått redan. Den mannen alltså, jag stirrar bara. Han är helt sjukt snygg.

Här har ni den "korta" versionen av trailern. Mums!


M:Uuunderbart

Jag blev inte helt bortglömd på alla hjärtans dag trots allt. Fredde smög sig in på jobbet och gömde en ros i mitt skåp. Åh jag blev sååå glad när jag gick in och hittade rosen. Jag älskar blommor. Jag sökte faktiskt till florist också när vi skulle börja gymnasiet. Men kärleken till hår och smink vann.






f: boooring










uttråkad till max. fastnar inte riktigt på bild idag heller. väntar nu på att mamma ska komma hem ifrån jobbet så vi kan åka och sola lite, och fuska till oss en liten grundbränna innan vi drar till thailand.

hörs vi inte mer idag, så hörs vi morgon. puss


f: six days left!

Godmorgon!

Varför är det alltid något fel med antingen, datorn, tv, mobilen eller någon annan teknik. Nu är det något konstigt fel på min dator så att den stänger ner sig i vänteläge hela tiden fast man sitter och gör saker. åh! Jag blir så trött på skiten! Detta blev inget roligt inlägg för 5 öre, men jag antar att vi hörs lite senare, när jag är på bättre humör.


jag saknar sommaren. 6 dagar kvar! YES!


f: The pretty flowers that grow, you are the sunshine of my life

Puh! Fick ett ryck ikväll så jag tog tag i mitt rum som har behövts städats många veckor nu. Nu är det äntligen klart! Det enda spår som nu finns ifrån mitt stökiga rum är ett par fulla soppåsar och lite ont i ryggen, haha! Nu är det dags för mig att sova tror jag.

Just det! Pappa kom förbi förut efter jobbet och gav mig en ros och min syster en varsin ros. ♥ Gullpappa!  Det va inget jag hade förväntat mig, så stod han där plötsligt vid dörren och höll fram en ros. Han är så söt!

Godnatt finisar! ♥

Dessa blommor fick jag förra alla hjärtans dag i Thailand av en beundrare, haha.



f: Ja you's a window shopper, mad at me I think I know why.

Sådär, nu har jag tagit bilder på det jag köpte förut när jag va nere en sväng på stan. Here you go!

1. Travel kit med nackkudde, öronproppar och ögonmask. 2. Conditioner från Björn Axén 3. Mini hårspray 4. Vässare till ögonbrynspennan m.m


f: Love is real, real is love. Love is feeling, feeling love. Love is wanting to be loved.

Efter ett par timmar på stan och en mysstund med melinda blev det att åka hem igen. När jag gick upp till melinda på jobbet, så möttes jag av en varm kram och ett jättefint kort, som hon hade skrivit fint i. ♥ I detta ögonblick kunde jag inte låta bli att gilla alla hjärtans dag trots allt. Älskar tillfällen som dessa, när man vet att någon har lagt ner en extra tanke på en. mys! ♥

Fick med mig lite saker hem som är bra att ha med till Thailand, orkar inte fotografera det nu. Jag visar senare! :)


f: see you there.



Dags att dra mig mot stan nu! Vi ses där.

f: 7 days left

Godmorgon sötisar!

Då va det måndag idag, vilket innebär att det bara är 7 dagar kvar tills vi åker till värmen och 14 dagar kvar tills jag fyller 20! WOOP WOOP! Solen lyser utanför fönstret, och jag kan knappt låta bli att få vårkänslor. Men jag vet nog hur förbannat kallt det är ute. usch! Idag blir det en sväng ner på stan för att träffa bästa melinda, och inhandla det sista inför resan.

nu - FRUKOST! :)







Jag har inte glömt att det är alla hjärtans dag, bara kände att eftersom de flesta andra nämner det i var och varannan mening idag så borde jag få slippa det. Mysigt, men överskattat. ;)

M: My love

Nu ska jag försvinna in i min favorit värld! Bara 10 månader kvar till Breaking dawn part 1 kommer ut på bio!

Det här är verkligen som min drog, måste ha en daglig dos.



Bildkälla

f: the best.

Jag vet, sorry! Har fasen haft fullt upp dagarna som varit. Puuh! Nu sitter jag i soffan med syrran och vi ska strax titta på one tree hill och mysa!

Idag blev det ett kärt återseende med mina underbara vänner Linn Tilda och Fredrik. Det är galet att man kan känna sig så tom när man inte träffar dem på länge. Tilda som bevisar hur snabbt man kan dricka upp en extremt stor mugg kaffe. Linn som berättar roliga saker och gör saker utan att tänka sig för , pekar ut folk som är nära på att halka omkull så att de ser. Och sen Fredrik, som kommer med världens bästa kommentarer och viftar med armarna när det är viktigt att lyssna. Behöver jag ens nämna att vi sitter och fnissar precis under hela fikastunden. Bästa!  ♥

Tänkte innan jag avslutar visa er lite bilder ifrån iförrgår när jag och melinda va på stan och lunchade på fräcka! ♥

(inte världens bästa bilder - tagna med mobilen!)


f: in the morning

Godnatt fina ni!

Hade tänkt att visa bilder ifrån idag när jag och melinda va en sväng på stan, har ingen sladd så jag kan inte lägga över bilderna, men jag återkommer med det imorgon när jag har tillgång till sladden. Vi hörs då! PUSS


f: godnatt


M: Under the spotlight

I ondags var veronica och jag väldigt spontana och sprang och köpte biobiljetter till Burlesque 2 minuter innan den började. Oj Oj Oj vilken härlig film, vi båda äääälskar dans, glitter, glamour, hår och smink. ÅH SCENKLÄDERNA ska vi ju inte prata om ens, OMG! Vi satt och hoppade i våra biostolar. Vi båda hade gåshud genom heela filmen. Det är otroligt hur bra man kan sjunga och verkligen sätta upp en show sådär. När vi kom hem slängde vi på soundtracket och dansade loss. Vi är galna, men det är så sjukt roligt att ha någon annan som uppskattar samma saker lika mycket som en själv! 

Rekomenderar verkligen filmen till dem som gillar sång och dans och såklart lite kärlek på det!

Lyssna bara på den här låten från filmen. Uuunderbart ! Lägger upp trailern också.




Fredde och jag ska se den imorgonkväll. Looove it.

f: I'll tell you what it is on my mind

Ni vet när man läser en text och man känner sig träffad. Som om raderna av ord som blidat meningar, känns som om de vore skriva för en själv för att de stämmer så jälva bra överrens med hur man känner. Min vän Fredrik (klickbar!) skrev ett inlägg i sin blogg och jag kände mig så träffad när jag läste det han hade skrivit att jag nästan satt och skämdes bakom skärmen.

De senaste dagarna har jag gått och funderat mycket, på vad jag vill. Jag vill bara vakna upp en dag och veta precis vad jag ska göra, om jag ska resa, utbilda mig, jobba -vad fan som helst bara jag får veta vad! Just nu känns det som om jag står och trampar på ett och samma ställe och ingen lägger märke till mig längre. Som om alla runt mig lever sina liv, vissa på rutin och dagarna flyger förbi. Jag vill få ut något av mitt liv, skapa minnen tillsammans med folk i min närhet, se världen. Jag accepterar inte att leva i rutiner längre, det är inget jag vill, inget jag någonsin kommer nöja med mig. Jag vill komma långt i livet, och det ska jag. Men vart ska jag börja? Ska jag göra det ensam?
























Jag har världens bästa människor runt omkring mig, men endå känner jag mig så ensam ibland..

f: I got you

Det behövs inte mycket i livet för att man ska må bra. Att ha en vän som är ens andra halva, det är viktigt. Det har jag. Jag har dig!


RSS 2.0