F: KOH KOOD

oj oj oj! vi ar antligen framma pa Koh Kood efter mycket omplanering och krangel.

Igar vid nio tiden pa morgonen tog vi privattaxi ifran Bangkok ihopp om att fa vara framme tre timmar senare. dock blev inte gardagen alls som planerad. Vi sa at chaufforen att vi ville till piren dar vi kunde ta oss vidare till Koh Kood med bat (men thailandare forstar inte nar vi sager koh kood, vet inte om det ar for varat uttal eller for att de har nagot annat namnt pa on) men han forstod inte, sa istallet namnde vi koh chang och det klingade battre i ornen pa honom. Sa han korde oss till en pir dar man kunde ta baten till just koh chang. Dar fanns det en kille pa plats som slade biljetter till baten och vi forklarade for honom att vi ville till Koh Kood. Da berattade han att vi va pa fel stalle, och namnde ngt om kl 13 i samma mening. Vilket vi inte forstod ngt av. Sa istallet tackade vi for hjalpen och hoppade in i bilden igen.

Efter ngra mil kom vi fram till ratt plats, nu hade klockan passerad 12 for lange sen och narmade sig halv 2 istallet, och vad tror ni hander nu? jo den sista bater for dagen gick kl 13. Sa med en halvtimma missade vi baten och kunde inte ta oss till Koh Kood samma dag. Istallet bad vi chaufforen kora oss tillbaka till den andra piren och dar ifran kopte vi biljetter over till Koh Chang. Trotta och hungriga satt vi oss pa baten och borjade diskutera hur vi skulle gora. Och vi bestamde oss for att ta taxin langst ner pa on, till Bang Bao och eventuellt ta oss dar ifran till Koh Kood. men nar vi kom fram till Bang bao valde vi istallet att sova dar en natt och ta baten pa morgonen istallet. Det blev ett rum ute vid piren - och vi tre delade pa en dubbelsang. Val inne i rummet, slangde vi av oss ryggsackarna for att ge oss ut for att leta efter ngt att ata. vi hade inte atit sen frukosten i bangkok vid halv 8 pa morgonen. Sa vi va skapligt trotta, hungriga och pa daligt humor.

imorse vaknade vi i hopp om en solig dag. Dock visade sig vadret vara rena motsatsen. Under frukosten oppnade sig himlen och regnet oste ner. Vi trodde det skulle ga over inom ett par minuter, vilket visade sig vara helt fel ocksa. Nar vi skulle pa speedbaten iformiddags vid 10.30 sa halkade jag sjalvklart till och en thailandare drog tag i min arm och fick mig pa fotter igen. Puuuh! Batturen till Koh Kood tog 1 och en halv timme, och storre delen av tiden ostre regnet ner. Alla blev dygnsura och sag ut som drankta katter. Och inte slutade regnet att falla nar vi skulle hoppa av baten heller. vi trodde inte vi kunde bli sa mycket blotare an vad vi regan va, men tydligen gick det och det fick vi kanna pa. Personalen pa resorten och springandes och motte oss med stora parasol och paraplyer for att vi inte skulle bli mer blota. haha, allt kandes i de tillfallet valdigt hopplost och jag var nara pa att ge upp.  Regnet slutade lagom tills vi stod under tak. forhoppningarna om sol blev annu storre. varan onskan gick antligen i uppfyllelse och eftermiddagen spenderade vi i solen, pa underbara Koh Kood.

Hoppas allt ar bra hemma i snoiga Svergie. Har gar det ingen nod pa oss, vi ater och dricker gott och njuter av turkost vatten och vita strander. Uppdateringarna kommer sa fort jag har mojlighet. bilder kommer mer nasta inlagg. Sorry! PUSS

MELINDA! SKIRVER MAIL TILL DIG IMORGON, HINNER INTE IDAG. SAKNAR OCH ALSKAR DIG VANNEN. !!

Kommentarer
Postat av: Fredrik

FREDRICA!? Hur gullig är inte du då?! Sockersöt! Här spatserar man hem efter en dag på stan och tänker "Ja just det, kanske ska kolla brevlådan om avin till min skitsnygga cardigan har kommit!" - öppnar brevlådan och där ligger ett vykort från dig!? ÄNDA BORTA FRÅN THAILAND!? Tror du inte jag blev apglad och superduperöverraskad eller?! :D Du är så himla himla snäll och omtänksam jämt, man får ju skämmas! :D Och tänk att du tänker på lilla mig, där du ligger på playan bland thaisar, bananpannkakor och thaimassage. 3 ord till dig. Du är underbar. och bäst! kram kram kram kram

2011-03-15 @ 13:46:20
URL: http://urkass.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0